Onko kukaan tullut pohtineeksi, minkä takia lentokoneissa usein näytettävässä karttasovelluksessa, aina näkyy jotenkin sattumanvaraisen oloisesti suuria pääkaupunkeja rinnan täysin mitättömän oloisten pikkukaupunkien kanssa? Riosta lähdettäessä esimerkiksi näkyy laajimmassa Etelä-Amerikan kattavassa karttakuvassa Sao Paulo, Brasília, Lima, Bogotá ja San Miguel de Tucumán... mikä ei kuulu joukkoon?

Google tietää kertoa, että San Miguel de Tucumán on Argentiinan Tucumanin provinssin pääkaupunki, jossa on reilu puoli miljoonaa asukasta. Provinssin pääkaupunkihan on toki merkittävä paikkakunta, mutta mihin unohtuivat muut Etelä-Amerikan maiden pääkaupungit tai vastaavasti esimerkiksi loput Brasilian osavaltioiden pääkaupungeista?

Itse lensin Madridin kautta Barcelonaan ja saavuin eilen illalla tänne Blanesin talolle. Viimeksi olen käynyt Blanesissa vuonna 2004 syksyllä. Meidän talo on kasvanut hieman viimenäkemästä ja näin sydäntalvella en täällä ole aikaisemmin ollutkaan. Muutos Rion 41 asteesta Espanjan alle kymmeneen on hyisevä, mutta äidin jälleennäkeminen ja sauna lämmittävät. Suomeen tulen 30 päivä, eli puoli kuukautta suunniteltua aikaisemmin.

Onkos mitään uudenvuoden hippaloita?