Miehet ovat jopa kompulsiivisempia ostosmaanikkoja, kuin naiset informoi brittitutkimus (brittitutkimukset tuppaavat yleensä olemaan vähän hassuja), josta uutisoitiin täällä sunnuntai-illan ajankohtaisohjelmassa. Itse tykkään ostaa kallista juustoa ja välillä aina innostun shoppaamaan jokusen vaatekappaleen, ei siis mitään aivan tavatonta, mutta ekonominen tasapaino on kuitenkin sen verran herkässä, että...

Pari viikkoa sitten käräytin vuokraemännän leipäkoneen kytkemällä 110 V kestävän koneen 220 Voltin pistokkeeseen ja nyt seurasi lasku perässä. Samaan aikaan olen pyrkimässä lyhentämään Brasilian kauden alkuajoista kertynyttä velkaani äidilleni. Pikainen kalkulaatio antaa aihetta omien kulutustottumusteni erityistarkastelulle. Seuraavaan palkkapäivään asti (22 päivää) voin kuluttaa enintään 13,8 realia (5 Euroa) päivässä.

Ottaen huomioon, että tuo 13,8 realia päivässä on moninkertaisesti siihen nähden, millä miljoonat Brasilialaiset (ja uskoakseni monet suomalaisetkin) elävät ja minulla on kuitenkin vuokra, kuntosali, capoeira ja ranskankurssi jo tältä kuulta maksettuna, niin otan tämän vyönkiristyksen henkilökohtaiosena ja tarpeellisena oppituokiona yksinkertaisemmasta elämästä. Raportoin tuloksista 15 marraskuuta.

jardim%20gramacho.jpg
Kuva Rion suurimmalta kaatopaikalta, joka "työllistää" joidenkien arvioiden mukaan 5000 jätteiden keräilijä-kierrättäjää.