Sirkuspartnerini viimevuodelta Thaiza päätti sitten mennä oman João Marcelonsa kanssa naimisiin viime viikonloppuna Campo Mourãossa. Thaiza on räväkkä tyttö ja nykyisin töissä Campo Mourãon nuorisovankilassa kaitsemassa pieniä teinimurhaajia  -ryöstäjiä ja huumeveikkoja. Thaizan mukaan päätös mennä naimisiin oli käytännön sanelema, sillä João Marcelo asuu toisella paikkakunnalla ja ennen avioliittoa pariskunta ei voinut nukkua yhdessä edes silloin harvoin, kun João Marcelo kävi Campo Mourãossa.

Kunnon katolaisissa häissä oli kutsuvieraslistalla lähemmäs 300 nimeä ja kyllä väkeä myös lappasi paikalle aika pirukseen (onkohan suotavaa puhua pirustä häiden yhteydessä?). Dramatiikkaa oli ilmassa jo ennen vihkitilaisuuden alkua, kun joku niistä kolmesta sadasta vieraasta kaatui moottoripyörällä kirkon pihassa. Kaatunutta tultiin sitten hakemaan ambulanssilla, joten hälytysvalojen välke ja ambulanssin peruutusäänet  (ei sentään laittanut sireenejä päälle) antoivat väriä muuten kuivakkaan ja ylisanoja pursuvaan papin puheeseen.

Brasilialaiset hääperinteet poikkeavat jokseenkin suomalaisista, vaikka myös yhtäläisyyksiä, kuten sormukset, morsiusneidot ja riisit on. Bestmanejä ja kaasoja oli useampia ja heidän suurin roolinsa oli käydä allekirjoittamassa vihkitodistus alttarilla, ei siis mitään stressiä häiden valmistelusta, eikä liioin puheita. Pappia lukuunottamatta kukaan ei pitänyt puhetta häissä.

Itse häätilaisuudessa oli livebändi soittamassa covereita brasilialaisista ja kansainvälisistä hiteistä; mm. Nirvanaa vedättelivät pariin otteeseen ja minun mielestäni soittivat koko Forrest Gumpin soundtrackin.
Tarjolla oli olutta Whiskyä, ja porsasta. Mitään hääleikkejä ei tarvittu, kun brassit jotenkin luonnostaankin ovat iloluontoisempia ja tanssivat kravaatti olalla ja paita hiessä.

Eräs mielenkiintoinen perinne, jonka voisin heti implementoida omiin häihini on, että bestmanit tai vastaavat kiertävät vieraiden joukossa keräämässä rahaa hääparin häämatkaa varten myymällä palasia sulhasen kravaatista (todellisuudessa sulhasen pukuun ei kuulunut krakaa, mutta se on epäolennainen yksityiskohta). Rahankeruukulkue on hyvin äänekäs ja värikäs, niinkuin vain Brasilia konsanaan.

Anteeksi ylipitkästä postauksesta, seuraavaan laitan vain kuvia :)