Pitkän ja raskaan työpäivän päätteeksi on mukava istahtaa parvekkeelle kuuntelemaan Buena Vista Social Clubia, katselemaan väärinpäin möllöttävää täyttä lähestyvää kuuta, juomaan rommikolaa ja polttamaan aitoa havanalaista sikaria.

Tämänpäiväisen työmäärän suuruusluokka alkoi paljastua eilen, kun kävin laboratoriossa tekemässä sunnuntaipäivän ihanassa rauhassa valmisteluja alkavan viikon töille. Samalla vilkaisin soluviljelmiäni, ja totesin solumäärän olevan suorastaan valtaisa. Niinpä jouduin muuttamaan suunnitelmiani, ja aloittamaan jo tänään työn, joka alunperin oli tarkoitus aloittaa huomenna tai todennäköisemmin vasta keskiviikkona. Lisäksi tietysti jouduin tekemään ne työt, jotka oli muutenkin jo ajoitettu tälle päivälle, minkä seurauksena työpäivä venyi tauottomaksi kymmentuntiseksi.

Työpäivää piristi senaattori Mariano Ruiz-Esquiden vierailu laboratoriossa. Chilen massiivisen kupariteollisuuden tuottamille rojalteille etsitään uusia käyttökohteita, ja tämänpäiväisen vierailun perusteella vaikuttaa hyvinkin mahdolliselta, että laboratoriossamme käynnissä olevat tutkimusprojektit (lähinnä neuropatologiaan liittyen) saattavat saada merkittävää lisärahoitusta.

Mitään tämän hurjempaa tänne Chileen ei tällä erää kuulu, joten palailkaamme astialle jälleen tuonnempana.