Nainen huutaa takapenkiltä (eli pyörän tarakalta): "Keskity liikenteeseen kulta, äläkä katselee taivaalle, tai tapat vielä meidät molemmat!".

Pakko oli katsoa, kun taivaalla liihotteli Finnairin kone koelennollaa. Täällä São José dos Camposissa on yksi maailman ei niin monista lentokonetehtaista, eli Embraer, jolta Finnair on tilannut 12 EMBRAER 170 mallin konetta.

Embraer_excu_2005_009.jpg

Kaveri nimeltä Santos Dumont oli brasilialainen ja keksi lentokoneen samoihin aikoihin tai hieman aikaisemmin, kun Wrightin veljekset. Minulle kyseinen lentopioneeri herätti kiinnostusta, sillä sen nimi oli jäänyt jollain tavalla takaraivooni kuka tietää mistä ja kun saavuin São José dos Camposin törmäsin nimeen joka-puolella (puiston nimi, kadun nimi etc..), päätin googlata Santos Dumontin ensimmäisen SJC:n päivänäni ja nyt en enää ikinä voi unohtaa häntä. Rupesin jopa fanittamaan niin, että ostin Santos Dumont jääkaappimagneetinkin.

Toinen mekaaninen vempele, joka hiljattain on herättänyt suuria tunteita teekkarin mielessä on P-50 öljynkäsittelylautta, joka on niin iso (337m pitkä, 54m leveä, 21m syväys, 18-kerroksisen talon korkuinen), että se näkyy selkeästi Google Earthillä. Niin ja tietysti paperikone ja pituusleikkuri, joista mainitsin edellisessä kirjoituksessani olivat aika veijareita. Softapuolella muistitikulta toimiva Firefox selain oli ihana. Kai minussa oikeasti on vähän insinöörin vikaa, kun innostun tämmöisestä.