Yksi asia johtaa toiseen ja toinen kolmanteen. Viimeviikolla luin brasilialaisesta viikkolehti VEJA:sta Al Goren haastattelun ja paria päivää myöhemmin Merin blogista kommentin Goren dokumentista Incovenient Truth. Yhdessä nämä kaksi saivat minut liikkeelle ja imutin torrenttina kyseisen dokumentin. Katselin dokkarin ja maailmantuskataakkani kasvoi, mutta jäikö käteen jotain muuta?

En yleensä mainosta blogissani asioita, jotka eivät ole henkilökohtaisesti minua jotenkin koskettavia. Kaiken rehellisyyden nimissä, vaikka pidänkin itseäni keskivertoekologisesti ajattelevana nuorena miehenä, niin ilmastonmuutosta käsittelevä dokumentti ei silti kuulu niiden asioiden joukkoon, joista yleensä kertoisin henkilökohtaisesti erityisen koskettavana, mutta.. mutku siellä filmin lopussa sanottiin "Encourage everyone you know to see this movie.".

 

Tämä lause sattui herkkään henkilökohtaiseen paikkaan. Tämänhetkinen elämäntilanteeni sallii ja pakottaa minut pohtimaan, mitä meinaan tehdä lähitulevaisuudessa. Haluan tehdä jotain hyödyllistä elämässäni. Haaveilen suuria; yhtenä päivänä olen ratkaisemassa Brasilian koulutusongelmia ja toisena perustamassa hyväntekeväisyyspörssiä (eräs lennokas idea, joka ei ole vielä julkaisukunnossa) ja kolmantena päätänkin jo pyrkiä Helsingin kaupunginvaltuustoon.

Lennokkaan visioinnin välimaastossa sitten sätin itseäni arkipäivän passiivisuudesta, kun en ole riittävän tehokas tekemään pieniä muutoksia omassa elämänpiirissäni (kompostin perustaminen omakotitalon pihalle kolmessa kuukaudessa on liikaa vaadittu).

Haastan tämän Blogin lukijoita katsomaan Incovenient Truth elokuvan ja kommentoimaan sitä täällä, omissa blogeissaan ja muualla. Kenties tämä teksti voi olla yksi asia, joka johtaa toiseen, joka puolestaan inspiroi kolmatta henkilöä ja lopulta maailma pelastuu :)

PS:
Jogi says:
joo... aina jää juttuja pyörimään päähän idealla... tästä voin kirjoittaa blogiin, mutta sitten ei enää muista, jaksa kerkeä
Nyt muistaessani kerron, että lauantaina söin sammakkoa ensimmäisen kerran eläessäni, maistui ihan kanalle.